p1g2mr4nhf157bbtu1l11a8e1f8j4
p1g2mr50tt1rtc1v3t1hjq4jt1ejm6
p1g2mr58jc118niij6nm8feakd7
p1g2mr5ldv9031rj6j21eql5ph8

53 milijuna kuna za poboljšanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća kroz informacijske i komunikacijske tehnologije

Kategorija: Poduzetništvo
Objavljeno 10 Srpanj 2018
Napisao/la Razvojna Agencija Grada Vrbovca

  

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“, Referentna oznaka: KK.03.2.1.18.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem snažnijeg poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Cilj Poziva je jačanje tržišne pozicije, povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije kao i podrška razvoju informacijskog društva u RH.

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se projektne aktivnosti koje uključuju izradu/razvoj/nabavu IKT poslovnih rješenja namijenjenih optimiziranju poslovanja, poslovnih procesa, odnosno proizvodnje te implementaciju, prilagodbu i integraciju poslovnih rješenja s postojećim ili novim IKT sustavom.  

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 80.000,00 kuna, a najviši iznos je 1.000.000,00 kuna, pri čemu je intenzitet potpore za mikro i mala poduzeća 85%, dok je za srednja poduzeća intenzitet 65% prihvatljivih troškova. Potpora dodijeljena po ovom Pozivu smatra se potporom male vrijednosti i dodjeljuje se putem OP Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 21. kolovoza 2018. od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, u ukupnoj vrijednosti od 53.200.000,00 kuna. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Zagreb, 10. srpnja 2018.

S poštovanjem,

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Objavljen Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2018. godinu

Kategorija: Poduzetništvo
Objavljeno 18 Svibanj 2018
Napisao/la Razvojna Agencija Grada Vrbovca

 

Ministarstvo kulture u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta u 2018. godini, s ciljem jačanja malog i srednjeg poduzetništva u kulturi, objavljuje Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini.

 

Poziv je otvoren za gospodarske subjekte koji djeluju u područjima izvedbenih i vizualnih umjetnosti, književno-nakladničke i knjižarske te audiovizualne djelatnosti (koja obuhvaća i djelatnost razvoja i proizvodnje videoigara umjetničkog i kulturnog značaja). 

Javni poziv za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama za 2018. godinu rezultat je intenziviranja uspješne suradnje Ministarstva kulture i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koja se nastavlja na prošlogodišnju provedbu Javnog  poziva za predlaganje programa poduzetništva u kulturi i poziva za područje nakladništva i knjižarstva.

Cilj Programa Poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama za 2018. godinu je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja. Programom će se podržati aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju kapaciteta i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, povećavaju njihovu vidljivost i potiču daljnje umrežavanje.

Programom se potiče zapošljavanje (sufinanciranje 50% troškova bruto plaće novozaposlene osobe kao dijela troška projekta) i uključivanje vanjskih suradnika, otvaranje i opremanje prostora i nabava opreme, promidžbene aktivnosti, distribucija i jačanje kapaciteta kroz stručno usavršavanje namijenjeno isključivo za obavljanje poslovne djelatnosti.

Javni poziv će biti otvoren do 6. lipnja 2018. godine, a tekst Javnog poziva dostupan je na sljedećoj poveznici: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=19745.

Upiti se mogu slati na adresu elektroničke pošte:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2018.

Kategorija: Poduzetništvo
Objavljeno 18 Svibanj 2018
Napisao/la Razvojna Agencija Grada Vrbovca

 

 

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge).

 

Prijave se zaprimaju isključivo od 2. svibnja 2018. do 15. lipnja 2018. godine.

Osnovna namjena sredstava:

- ulaganje u unaprjeđenje proizvodnje,

- ulaganje u razvoj novih proizvoda/usluga,

- prilagodba, uređenje i poboljšanje poslovnog i proizvodnog prostora,

- uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete,

- upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva,

- marketinške aktivnosti i ulaganja za izlazak na nova tržišta.

Dodatna namjena za troškove/usluge - maksimalno do 10% ukupnih prihvatljivih troškova (obavezno se veže uz barem jednu osnovnu projektnu aktivnost):

- sufinanciranje troškova: komunalne naknade za poslovni prostor, spomeničke rente te naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000,00 kuna.

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 50.000,00 kuna.

Intenzitet potpore označava udio sredstava s kojim davatelj potpore sudjeluje u financiranju predloženog projekta i može dosegnuti do 100% ukupno prihvatljivih troškova. Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 2.5.2018. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Prijava na Otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

 

Sve informacije o Programu „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ te popis tražene dokumentacije, mogu se pronaći na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta www.mingo.hr 

 

Studija "Analiza potreba Poduzetnički inkubator Vrbovec"

Kategorija: Poduzetništvo
Objavljeno 18 Listopad 2016
Napisao/la Razvojna Agencija Grada Vrbovca

Dana 13. listopada 2016. godine u 19 sati u Velikoj vijećnici Grada Vrbovca održana je prezentacija Studije "Analiza potreba Poduzetnički inkubator Vrbovec". Studija se nalazi u privitku.

 

Besplatno usavršavanje - Edukacija medicinskih sestara i njegovateljica u području palijativne skrbi

Kategorija: Poduzetništvo
Objavljeno 21 Rujan 2016
Napisao/la Razvojna Agencija Grada Vrbovca

Pučko otvoreno učilište Kutina u suradnji s partnerima Učilištem Ambitio, poslodavcem Senectom plus i Koordinacijom hrvatske obiteljske medicine provodi projekt kojim se želi pridonijeti poboljšanju kvalificiranosti ljudskih resursa i obrazovnih programa u sektoru socijalnih usluga i zdravstvenom sektoru, konkretno u području palijativne skrbi. Projektom naziva “E-programi stručnog usavršavanja - palijativna skrb” posvećuje se pozornost edukaciji iz palijativne skrbi, kako s aspekta skrbi o bolesniku, tako i s aspekta pristupa njegove obitelji, ali i načinu organizacije palijativne skrbi.

 

Opći cilj projekta je doprinijeti osuvremenjivanju i poboljšanju cjeloživotnog učenja na području LAG-a Moslavina, Zagreba i Zagrebačke županije, te cijele Hrvatske kroz stvaranje kvalitetnih programa usavršavanja u području palijativne skrbi, Program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice s palijativnim pristupom” i “Program stručnog usavršavanja za poslove u palijativnoj skrbi” prvi u Hrvatskoj omogućuju edukaciju iz područja palijative kroz sustav e-učenja.

 

Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.284.282,32 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 1.220.068,32 kn.

 

Tjekom implementacije Projekta izrađeni su novi programi obrazovanja: “Program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice s palijativnim pristupom” i “Program stručnog usavršavanja za poslove u palijativnoj skrbi”. Programi obrazovanja su zamišljeni na način da se tijekom 180, odnosno 190 sati edukacije koristi praktična nastava, nastava u kabinetu i sustav e-učenja koji donosi veliku novost jer omogućuje jednostavnije praćenje predavanja iz udaljenijih krajeva.

 

Programi su odobreni za provođenje od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te se nakon završetka upisuju u e-radnu knjižicu.

Osobe koje će sudjelovati u programima obrazovanja imaju plaćene troškove putovanja i/ili smještaja te prehrane za vrijeme održavanja vježbi i praktične nastave.

 

Slijedeći korak u implementacij Projekta je provedba Pilot program stručnog usavršavanja za palijativnu skrb - medicinska sestra/tehničar” i Pilot program osposobljavanja njegovateljica za palijativni pristup“

 

U sklopu pilot programa provodi se edukacija postojećih nezaposlenih medicinskih sestra i njegovateljicaupodručju palijativne skrbi. Uvjete za prijavu i sudjelovanjeu navedenim programima ostvaruju nezaposlene osobe koje se vode u evidenciji nezaposlenih sa završenom školom medicinska sestra/tehničar opće ili zdravstvene njege, odnosno sa završenim programom osposobljavanja za poslove njegovateljice/njegovatelja. Nužno je poznavanje rada na računalu.

 

Prijavnica za sudjelovanje u programima obrazovanja je dostupna na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Kutina: http://pou-kutina.hr/prijavnica-e-programe-strucnog-usavrsavanja-3/.

Prijavu je moguća i putem prijavnog obraca koji možete pronaći na web stranici Učilišta Ambitio http://uciliste-ambitio.hr/
Za sve dodatne informacije,osobe zainteresirane za sudjelovanje u provođenju pilot programa obrazovanja mogu se javiti na tel. 044/682-318, 01/467-7802, 044/659-079 ili email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

 

Poduzetništvo

Kategorija: Poduzetništvo
Objavljeno 14 Siječanj 2016
Napisao/la RAG Vrbovec

Poduzetništvo

 

Linkovi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kontakt

Trg Petra Zrinskog 9

10340 VRBOVEC

tel: 01/5516 022

mob: 091 222 3435

mob: 091 300 0692

mob: 091 300 0693