p1g2mr4nhf157bbtu1l11a8e1f8j4
p1g2mr50tt1rtc1v3t1hjq4jt1ejm6
p1g2mr58jc118niij6nm8feakd7
p1g2mr5ldv9031rj6j21eql5ph8

Besplatno usavršavanje - Edukacija medicinskih sestara i njegovateljica u području palijativne skrbi

Kategorija: Poduzetništvo Objavljeno 21 Rujan 2016
Napisao/la Razvojna Agencija Grada Vrbovca

Pučko otvoreno učilište Kutina u suradnji s partnerima Učilištem Ambitio, poslodavcem Senectom plus i Koordinacijom hrvatske obiteljske medicine provodi projekt kojim se želi pridonijeti poboljšanju kvalificiranosti ljudskih resursa i obrazovnih programa u sektoru socijalnih usluga i zdravstvenom sektoru, konkretno u području palijativne skrbi. Projektom naziva “E-programi stručnog usavršavanja - palijativna skrb” posvećuje se pozornost edukaciji iz palijativne skrbi, kako s aspekta skrbi o bolesniku, tako i s aspekta pristupa njegove obitelji, ali i načinu organizacije palijativne skrbi.

 

Opći cilj projekta je doprinijeti osuvremenjivanju i poboljšanju cjeloživotnog učenja na području LAG-a Moslavina, Zagreba i Zagrebačke županije, te cijele Hrvatske kroz stvaranje kvalitetnih programa usavršavanja u području palijativne skrbi, Program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice s palijativnim pristupom” i “Program stručnog usavršavanja za poslove u palijativnoj skrbi” prvi u Hrvatskoj omogućuju edukaciju iz područja palijative kroz sustav e-učenja.

 

Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.284.282,32 kn, od čega bespovratna sredstva iznose 1.220.068,32 kn.

 

Tjekom implementacije Projekta izrađeni su novi programi obrazovanja: “Program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice s palijativnim pristupom” i “Program stručnog usavršavanja za poslove u palijativnoj skrbi”. Programi obrazovanja su zamišljeni na način da se tijekom 180, odnosno 190 sati edukacije koristi praktična nastava, nastava u kabinetu i sustav e-učenja koji donosi veliku novost jer omogućuje jednostavnije praćenje predavanja iz udaljenijih krajeva.

 

Programi su odobreni za provođenje od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te se nakon završetka upisuju u e-radnu knjižicu.

Osobe koje će sudjelovati u programima obrazovanja imaju plaćene troškove putovanja i/ili smještaja te prehrane za vrijeme održavanja vježbi i praktične nastave.

 

Slijedeći korak u implementacij Projekta je provedba Pilot program stručnog usavršavanja za palijativnu skrb - medicinska sestra/tehničar” i Pilot program osposobljavanja njegovateljica za palijativni pristup“

 

U sklopu pilot programa provodi se edukacija postojećih nezaposlenih medicinskih sestra i njegovateljicaupodručju palijativne skrbi. Uvjete za prijavu i sudjelovanjeu navedenim programima ostvaruju nezaposlene osobe koje se vode u evidenciji nezaposlenih sa završenom školom medicinska sestra/tehničar opće ili zdravstvene njege, odnosno sa završenim programom osposobljavanja za poslove njegovateljice/njegovatelja. Nužno je poznavanje rada na računalu.

 

Prijavnica za sudjelovanje u programima obrazovanja je dostupna na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Kutina: http://pou-kutina.hr/prijavnica-e-programe-strucnog-usavrsavanja-3/.

Prijavu je moguća i putem prijavnog obraca koji možete pronaći na web stranici Učilišta Ambitio http://uciliste-ambitio.hr/
Za sve dodatne informacije,osobe zainteresirane za sudjelovanje u provođenju pilot programa obrazovanja mogu se javiti na tel. 044/682-318, 01/467-7802, 044/659-079 ili email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

Linkovi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kontakt

Trg Petra Zrinskog 9

10340 VRBOVEC

tel: 01/5516 022

mob: 091 222 3435

mob: 091 300 0692

mob: 091 300 0693